Amerikansk lagkage

 
12-05-2011
Lagkager

Antal: 8 



Bunde:
3 æg , delte
95 g. sukker
30 g. hvedemel
30 g. maizena majsstivelse
¾ tsk. bagepulver

Top:
3 æggehvider
9 spsk. sukker

Creme:
3 dl. kogende mælk
½ stang vanille
3 æggeblommer
3 spsk. sukker
1½ spsk. maizena majsstivelse
Bunde:

De tre æg deles.

Pisk hviderne helt stive. Pisk sukkeret i , lidt af gangen.

Rør blommerne i.
Sigt de to slags mel og bagepulver i dejen mens der røres.

Dejen fordeles i velsmurte forme, to lagkageforme og en springform.

De to lagkageforme bages i ca. 10 minutter ved 190 grader C.

Top:

Æggehvider piskes meget stive ,sukkeret kommes i. Det kommes ovenpå den ubagte bund der er i springformen.
Bages ved 170 grader C i ca. 30 minutter.

Creme:

Mælken sættes på kogepladen sammen med vanillestangen. Æggeblommer, sukker og maizenamel røres sammen, hældes i mælken der bringes på kogepunktet, mens der piskes.

De tre bunde lægges sammen med cremen og evt. syltetøj.





 
 
Find information om: guide guiden mad madopskrifer
(Hovedkategori: Madopskrifter)