Andesteg

 
22-05-2010
Jule opskrifter



1 and på mindst 3000 gram
2 æbler
1 pose svesker uden sten
l liter vand
salt og peber
Rens anden og gnid den med salt og peber, inden den fyldes med æblestykker og svesker, der har ligget i blød i vand nogle timer. Luk hullet med kødnåle.

Læg anden med brystet nedad på en bradepande med rist og sæt den i en 130 grader varm ovn. Hæld vand i bradepanden og lad den stege fire timer, inden den vendes og steges yderlig halvanden til to timer. I alt skal stegetiden være på ca. 6 timer.

3: Nu er skindet sprødt og lækkert, anden er saftig og mør, meget velsmagende og ikke svundet særlig meget. Giv evt. Lidt hård varme eller grill de sidste minutter.

4: Lav sauce af skyen fra bradepanden og server med brunede kartofler og rødkål.

Bedømmelse: 6.00 af 10





 
 
Find information om: guiden guide madopskrifer mad
(Hovedkategori: Madopskrifter)