Jomfruhummerhaler

 
20-05-2011
Nytår opskrifter



1 kg jomfruhummer

Fond:

100 g. smør
1 stort løg
1 tsk. timian
2 tsk. karry
2 tsk. paprika
1 lille ds. konc tomatpure 70 g.
½ l. tør hvidvin
½ l. bouillon

1 spsk. mel
2 dl. fløde
salt
peber

persille
dild
Bræk halerne af og giv dem et opkog ca. 1 min. pil dem.

Smelt smørren og brun skaller, hoveder, løg, lauerbærblade og timian. Karry, paprika og koncentreret tomatpure tilsættes sammen med hvidvin og bouillon. Det koger godt ½ time.

Sigt fonden i en mindre gryde. Mel drysses tyndt over, og det får lov til at falde til bunds. Tilsæt fløden og bring i kog, kog ca 10 minutter. Smag til med salt og peber.

Jomfruhummerhalerne anrettes i små skåle, og suppen sigtes over, der pyntes med fint hakket dild og persille.





 
 
Find information om: madopskrifer guide guiden mad
(Hovedkategori: Madopskrifter)