Krydderi

 
15-10-2009
K



Et krydderi tilsættes maden for at fremhæve en bestemt smag eller for at tilføre den en anden smag. Mange krydderier har den positive bieffekt, at de er bakteriedræbende. En del af dem er også fordøjelsesforbedrende. Et Krydderi er en pulveriseret eller tørret plante eller plantedel

Før i tiden, da transport var yderst besværlig, var krydderier en stor luksus. Mange krydderier blev transporteret på kamelryg langs Silkevejen fra Orienten til Europa.

I Europa er der i mange århundreder blevet anvendt krydderier.

Eksempler på krydderier

* Cayennepeber
* Chili
* Fennikel
* Gurkemeje
* Ingefær
* Isop
* Kakao
* Kanel
* Kardemomme
* Karry
* Kommen
* Koriander
* Lakrids
* Muskatnød
* Nellike
* Paprika
* Peber
* Peberrod
* Safran
* Salvie
* Stjerneanis
* Vanille





 
 
Find information om: guiden guide mad madopskrifer
(Hovedkategori: Madleksikon)