Sushi med ris

 
09-05-2011
Sushi

Antal: 4 Portioner



Eddiken til sushien:

En 4 del kop riseddike
3.5 spsk sukker
2.5 tsk salt
1.5 spsk mirin (sød sake eller vermouth)

Risen:

To kopper japansk ris (nishiki) vaskes grundigt
4 cm2 konbu (en tang type ) tørret af med en fugtig klud
Bland vasket ris med 2 ½ kop vand i en gryde.

Lad det stå i 30 min.

Tilsæt konbu og kog op ved høj varme.

Dæk med låg og skru ned for varmen.

Lad det simre i 10 min indtil risen har absorberet al vandet.

Skru ned for varmen til laveste blus. Lad det simre i 5 min.

Tag risen af blusset og lad det stå i 5 min.

Hæld risen over og tilsæt eddiken, og rør med skærebevægelse med en træske.

Retten spises afkølet.

Den kan stå i stuetemp. i ca. 5 timer før servering.





 
 
Find information om: mad guiden guide madopskrifer
(Hovedkategori: Madopskrifter)