Forside
>
Madopskrifter
>
Sushi
Sushi med ris
09-05-2011
Sushi
Antal: 4 Portioner
Eddiken til sushien:
En 4 del kop riseddike
3.5 spsk sukker
2.5 tsk salt
1.5 spsk mirin (sød sake eller vermouth)
Risen:
To kopper japansk ris (nishiki) vaskes grundigt
4 cm2 konbu (en tang type ) tørret af med en fugtig klud
Bland vasket ris med 2 ½ kop vand i en gryde.
Lad det stå i 30 min.
Tilsæt konbu og kog op ved høj varme.
Dæk med låg og skru ned for varmen.
Lad det simre i 10 min indtil risen har absorberet al vandet.
Skru ned for varmen til laveste blus. Lad det simre i 5 min.
Tag risen af blusset og lad det stå i 5 min.
Hæld risen over og tilsæt eddiken, og rør med skærebevægelse med en træske.
Retten spises afkølet.
Den kan stå i stuetemp. i ca. 5 timer før servering.
Find information om: mad guiden guide madopskrifer
(Hovedkategori: Madopskrifter)