Vietnamesiske forårsruller

 
09-05-2011
Forårsruller



Fyld:
50 g. bønne-vermicelli, udblødt og skåret i stykker på 1 cm (cellofannudler)
2 spsk. sorte svampe, udblødte og grofthakkede
225 g. hakket svinekød
125 g. rå rejer, pillet og hakket
1 lillefinthakket løg
2 finthakkede forårsløg
1 tsk.finthakket hvidløg
2 spsk.fiskesauce
salt
peber

10-12 ark. tørret rispapir
1 sammenpisket æg
olie til dybstegning (friturestegning)
Bland alle ingredienserne til fyldet i en skål og stil den til side.

Blødgør rispapirarkene et ad gangen. Hvis man anvender firkantede, skal de skæres midt over, hvorimod runde skal bruges hele.

Læg 2 spsk. fyld på den ene ende af rispapiret, fold det over, bøj begge sider ind over fyldet og rul rullen sammen. Luk den yderste kant med lidt sammenpisket æg og læg forårsrullen til side.

Forsæt på denne måde, til du har brugt alt fyldet.

Varm olien op i en wok eller en frituregryde til den er ca. 180 grader og dybsteg forårsrullerne i hold i ca. 5 - 7 minutter, til de er gyldenbrune. Tag dem op og læg dem på køkkenrulle til afdrypning. (Hvis de ikke skal serveres med det samme, kan de opbevares i ovnen ved meget svag varme i ca. 3 timer)

Tips:

Hvis forårsrullerne ikke skal serveres straks, kan de forkoges, afkøles og opbevares i køleskabet i flere dage - de skal så lige inden servering steges sprøde i fritureolie.





 
 
Find information om: guiden madopskrifer mad guide
(Hovedkategori: Madopskrifter)