Skyl ænderne ind- og udvendig og tør dem i køkkenrulle.
Ænderne brunes i halvdelen af smør og olie. Tages op og fedtstoffet hældes fra.
Klip persillen groft. Hak hvidløg og enebær. Skær baconskiver i grove tern. Det hele steges i smør og olie ved høj temperatur og krydres med salt og peber.
De pillede kvartede skalotteløg tilsættes og sauteres let.
Portvin og vildtfond tilsættes og koges godt igennem. Ænderne lægges tilbage i gryden og steger under låg i ca. ? time, hvorefter de tages op og hviler med brystet nedad i ca. 20 min..
Saucen tilsættes fløde og reduceres til det halve. Smat til med salt og peber og jævn evt.
Bryst og lår skæres fra skroget og kødet opvarmes i saucen.
Svampene ristes på en meget varm pande, uden fedtstof. Smag til med salt og peber og lidt hakket timian og persille.
Serv?r med aspargeskartofler der efter pilning vendes i smør på panden lige inden serveringen.
|