1 - 10: Nyeste Madleksikon
 
Madleksikon
 
Årgangsvin
(Madleksikon > Å)


Vin som udelukkende stammer fra den på etiketten angivne årgang. Slotsvin er altid årgangsvin. ...
Madleksikon
 
Yoghurt
(Madleksikon > Y)


Yoghurt er surmælksprodukt. Det fremstilles af (homogeniseret) sødmælk fra ko, får eller ged, standardiseret til et fedtindhold på ca. 3,5%. Mælken varmebehandles og podes med Lactobacillus bulgaricus og Streptoco...
Madleksikon
 
Ylette
(Madleksikon > Y)


Fedtfattig form for ymer. Fedt: 1,5-1,8 procent. Anvendelse: Morgenmad, desserter, mellemmåltid, dressinger og bagning. Frysning: ikke velegnet. ...
Madleksikon
 
Yams
(Madleksikon > Y)


Yams også kaldet cassava. En stivelsesholdig knoldfrugt der dyrkes i troperne. En rod kan opnå en vægt på op til 14 kilo. Roden koges og stampes og gæres evt., før den spises. Der findes giftige stoffer i den r&ar...
Madleksikon
 
Safran
(Madleksikon > S)


Er et krydderi. Safran er det dyreste krydderi der findes. Safran er et gult krydderi, der stammer fra den tørrede tredelte dybrød griffel / støvfang fra safrankrokus. Der er også to kortere stilke i en gul farve, som m...
Madleksikon
 
Ål
(Madleksikon > Å)


Er en biologisk familie af lange slanke fisk. Fra denne familie haves i Danmark den europæiske ål....
Madleksikon
 
Panade
(Madleksikon > P)


Panade er en dej af mel eller rasp og vand, mælk eller sammenpisket æg. Det anvendes til at drøje på farser samt i forbindelse med stegning. ...
Madleksikon
 
Padderok
(Madleksikon > P)


Padderok er en meget gammel plante. Planten blomstrer ikke men har sporer i lighed med bregner. De overjordiske stængler er letdelte og bærer kranse af små skælformede blade, der er vokset sammen så de danner en skede ve...
Madleksikon
 
Catering
(Madleksikon > C)


Catering var oprindelig levering af mad, drikke og toldfrie varer til fly, færger o.l. Senere udvidet til at omfatte leverancer af især halvfabrikata til storkøkkener og fast food-restauranter. I dag anvendes det også om saml...
Madleksikon
 
Garniture
(Madleksikon > G)


Garniture betyder oprindeligt tilbehør. Idag forbindes ordet garniture hyppigst med "pynt". Garniture, tilbehør, der serveres til hovedingrediensen i en tilberedt ret. Det franske køkken lægger stor væg...

1




Pasta med tomat og bacon
Pasta 1 dåse flåede tomater 1 pakke bacon i tern Ketchup...

Hvis du har du materiale til katagorien "Madleksikon" så indsend det til os. Hovedkategori: Madleksikon



Æ Å Ø A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y Z