Sønderjysk surrib

 
15-05-2011
Nakkekam



350 gram ribbenstykke eller nakkekam
Vand
1 tsk. salt
4-5 hele peberkorn
1-2 stk. laurbærblade
4 spsk. eddike
6 blade husblas
Kødet lægges i en dyb pande med så meget vand at det lige dækker skiverne.

Tilsæt salt, peber, laurbærblade, og kog kødet til det er mørt.

Skiverne tages op og lægges i et lidt dybt fad. Suppen smages til med eddike og krydderier. Suppen måles. Der skal være 4 dl; er der for meget, koges den lidt ind. Er der for lidt, spædes den op.

Husblas lægges i blød i 10 minutter, knuges af og kommes i den lune suppe, hvor der omrøres, indtil de er smeltede. Hæld suppen over kødet, og stil fadet køligt, hvor suppen stivner til gelé.





 
 
Find information om: madopskrifer mad guiden guide
(Hovedkategori: Madopskrifter)