Stegte ris

 
10-05-2011
Ris

Antal: 4 



300 g. forkogte ris(evt. fra dagen før)
5 store champignon
½ løg
1 gulerod
½ grønpeber
salt og peber
Olie
evt. ¼ salat hoved (iceberg)
Champignon renses for jord, hakkes meget groft, løg pilles og skæres i strimler, gulerod skrælles, flækkes og skæres i ½måner. pebrekorn fjernes fra peberet, og halveres, skæres i strimler som løget.

Champignon ristes af i sauterpande eller wok, til de er sprøde og eller har fået farve, gulerødderne tilsættes, lidt efter løget, til sidst den grønne peber, når grøntsagerne er ved at være møre tilsættes de forkogte kolde ris, dette sauteres til risene er gennem varme.

Man kan tilsætte strimler af salat inden servering. Man kan krydre retten med F.eks. chili, karry, lidt soya, efter den smag man ønsker.

Tips:

Kan serveres til de fleste retter hvor man spiser ris til, eller helt udskiftes med risene. Man kan selv vælge hvilken grøntsager man vil bruge.





 
 
Find information om: guiden guide madopskrifer mad
(Hovedkategori: Madopskrifter)