|
|
|
|
1 - 10: Nyeste Madleksikon
|
|
|
|
|
|
|
|
Årgangsvin
(Madleksikon > Å)
|
|
Vin som udelukkende stammer fra den på etiketten angivne årgang. Slotsvin er altid årgangsvin. ...
|
|
|
|
Yoghurt
(Madleksikon > Y)
|
|
Yoghurt er surmælksprodukt. Det fremstilles af (homogeniseret) sødmælk fra ko, får eller ged, standardiseret til et fedtindhold på ca. 3,5%. Mælken varmebehandles og podes med Lactobacillus bulgaricus og Streptoco...
|
|
|
|
Fedtfattig form for ymer. Fedt: 1,5-1,8 procent. Anvendelse: Morgenmad, desserter, mellemmåltid, dressinger og bagning. Frysning: ikke velegnet. ...
|
|
|
|
Yams også kaldet cassava. En stivelsesholdig knoldfrugt der dyrkes i troperne. En rod kan opnå en vægt på op til 14 kilo. Roden koges og stampes og gæres evt., før den spises. Der findes giftige stoffer i den r&ar...
|
|
|
|
Er et krydderi.
Safran er det dyreste krydderi der findes. Safran er et gult krydderi, der stammer fra den tørrede tredelte dybrød griffel / støvfang fra safrankrokus. Der er også to kortere stilke i en gul farve, som m...
|
|
|
|
Er en biologisk familie af lange slanke fisk. Fra denne familie haves i Danmark den europæiske ål....
|
|
|
|
Panade er en dej af mel eller rasp og vand, mælk eller sammenpisket æg. Det anvendes til at drøje på farser samt i forbindelse med stegning.
...
|
|
|
|
Padderok
(Madleksikon > P)
|
|
Padderok er en meget gammel plante. Planten blomstrer ikke men har sporer i lighed med bregner. De overjordiske stængler er letdelte og bærer kranse af små skælformede blade, der er vokset sammen så de danner en skede ve...
|
|
|
|
Catering
(Madleksikon > C)
|
|
Catering var oprindelig levering af mad, drikke og toldfrie varer til fly, færger o.l. Senere udvidet til at omfatte leverancer af især halvfabrikata til storkøkkener og fast food-restauranter. I dag anvendes det også om saml...
|
|
|
|
Garniture
(Madleksikon > G)
|
|
Garniture betyder oprindeligt tilbehør. Idag forbindes ordet garniture hyppigst med "pynt".
Garniture, tilbehør, der serveres til hovedingrediensen i en tilberedt ret.
Det franske køkken lægger stor væg...
|
|
Blåskimmeloste fremstilles som blød ost. Foruden den normale mesofile bakteriekultur ("syrevækker"), tilsættes en kultur af blåskimmel (Penicillium roqueforti). Før modningen prikkes huller med nåle gennem ...
Hvis du har du materiale til katagorien "Madleksikon" så indsend det til os. Hovedkategori: Madleksikon