|
|
|
|
1 - 10: Nyeste K
|
|
|
|
|
|
|
|
Kød består af væv fra dyr, primært muskelvæv og det tilhørende fedt, der anvendes som føde el. mad til bl.a. mennesker. Udover muskelvæv anvendes indvolde, som lever, lunger og nyrer samt fedt, hud, ...
|
|
|
|
Den enkle maskine kniv er oftest et håndredskab til at skære eller snitte med. Grundlæggende fungerer en knivs klinge ved at geare/koncentrere en kraft over på knivens skarpe kant. Denne egenskab deler kniven med andre redskab...
|
|
|
|
Køkkengrej
(Madleksikon > K)
|
|
Køkkengrej er alt det udstyr man bruger i et køkken. F.eks. gryder, pander, gafler, fade, tallerkner, osv....
|
|
|
|
Kaffe (Coffea) er både betegnelse for den drik, der laves ved at blande tørrede, ristede og malede kaffebønner med varmt vand, samt for kaffetræet, som disse bønner gror på Kaffedrikken laves ved at udtræ...
|
|
|
|
Et køkken er et rum, som er beregnet til at lave mad i. Der er som regel også daglige spisepladser Hvis der ikke er nogen væg mellem køkken og stue, kaldes det kombinerede rum for et køkken-alrum. Et samtalekø...
|
|
|
|
Kildevand
(Madleksikon > K)
|
|
Kildevand er vand, som er kommet fra en kilde. I dag er udnyttes det kommercielt og det tappes på flaske for derefter at blive solgt. Der er forskellige slags kildevand, afhængige af hvilket tapperi, der tapper vandet. En nyhed er kildeva...
|
|
|
|
Karameller
(Madleksikon > K)
|
|
Karameller fremstilles ved opvarmning af sukker, glukose, mælk, smør, chokolade med mere, og endvidere tilføjes forskellige smagsstoffer....
|
|
|
|
Et komfur er en anordning i køkkenet til at opvarme gryder, pander osv. med, for det meste brugt i sammenhæng med madlavning. Der findes mange forskellige former for komfurer. I starten var komfuret egentlig bare en brændeovn med h...
|
|
|
|
Kaffemaskine
(Madleksikon > K)
|
|
En kaffemaskine er et apparat til at brygge kaffe. Kaffemaskinen findes både på arbejdspladser og i mange hjem En typisk kaffemaskine fungerer på den måde, at man hælder vand i en beholder og opmåler kaffepulver ...
|
|
|
|
Krydderi
(Madleksikon > K)
|
|
Et krydderi tilsættes maden for at fremhæve en bestemt smag eller for at tilføre den en anden smag. Mange krydderier har den positive bieffekt, at de er bakteriedræbende. En del af dem er også fordøjelsesforbedre...
|
|
3 æggeblommer
60 g. sukker
2½ dl. yoghurt naturel
1 dl. appelsinsaft
2 tsk. reven appelsinskal
50 g. mørk chokolade
1/4 l. piskefløde
3 æggehvider
...
Hvis du har du materiale til katagorien "K" så indsend det til os. Hovedkategori: Madleksikon